Efect Strona Główna Strona Główna Akzentz  

Wróć   Stylizacja paznokci ..::Forum Akzentz::.. > Forum Akzentz > Informacje o Produktach Akzentz

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25-06-2010, 21:40
Nina Nina jest nieaktywny
Super Moderator

Domyślnie

Lorka13, linie klasyczna Akzentz mozna stosowac z linia Options. Ja to robie nawet czesto.
Mozna zbudowac paznokcie klasycznymi zelami i przed nalozeniwm glossu klasycznego uzyc jakiegokolwiek koloru Akzentz Options.
To sa mocne zele i napewno uzycie przed glossem zelu Options nie sprawi ze zbudowany paznokiec bedzie elastyczny Wtedy jest wszystko OK.

Mozesz rowniez uzyc Opti Bond ( niesamowicie przylega do plytki) a potem zbudowac paznowcie zelami klasycznymi. Tak czesto postepuje w przypadku problematycznej plytki.

Jednak traktujac zele Options jak permanentny lakier nie radze uzywac z linii klasycznej ani primera (Affixit) ani zadnego innego zelu z linii klasycznej.
Jesli uzywam zeli Options jako permanentny lakier to uzywam zeli wylacznie z tej linii. Po 2-3 tyg je odmaczam, co jest latwe kiedy przestrzegamy zasad zwiazanych z ich aplikacja. Jesli nie przestrzegamy to nie odmoczymy tych zeli .

Wiecej na ten temat napisze w nast. tygodniu

Za 5 godz. wyruszam na pokazy naszych prod. w Szczecinie
Dystrybucja i szkolenia Luxuslashes

tel. szkolenia - 661 444 334
sprzedaz - (75) 643 88 38
www.efect.home.pl.
www.luxuslashes.pl
Odpowiedź z Cytatem
stare 25-06-2010, 21:48
tila tila jest nieaktywny
Senior Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał lorka13 Zobacz post
A czy te zele soak off moge użyc z linia klasyczna akzentz??np uzyc jakiegos różu jako covea czy polozyc jakis kolorek na koncówke??
Bardziej dokladanie: polozyc bonding (bo taki zawsze uzywam) na to zel soak off (np.2cienkie warstwy na koncówke) a nastepnie wybudowac paznokcie zwyklym clearem???czy tak nie powinno sie uzywac???
Lorka!
Żele z serii options możesz używać z linią klasyczną, ale musisz pamiętać, że wtedy ich nie odmoczysz.
W przypadku żelu kolorowego na końcówkę ja używam bonding, potem cieniutką warstwę natural (pink lub coverage) 2x cienko kolor, buduję klasycznie, piłuję i gloss.
Zauważyłam, że cieniutka warstwa żelu budującego pod kolorem działa cuda! żadnych problemów z odklejaniem masy na końcówce. To samo praktykuję przy paznokciach problematycznych. Poza tym zdecydowanie lepiej wyglądają linie uśmiechu, bo łatwiej je przecierać oraz są wyraźniejsze.

Cytat:
a jezeli chce polozyc na naturalna plytke to moge uzyc affix i na to bondnig i zel soak off no i gloss?????
Tak, ale wtedy ich nie odmoczysz, bo bonding i gloss to żele klasyczne. Na dłoniach jednak unikam rozwiązań bez budowania. Ten sposób za to, sprawdza się świetnie na stopach.

Cytat:
i jeszzce jedno!!jezli tam mozna mieszac zele soak off z zelami klasycznymi to jak je wtedy usuwac?? pilnikiem??
a jezeli uzywam tylko soak off to odmacza sie je w acetonie, a mozna je spiłowac??????????
2x tak

Cytat:
a te zele brokatowe typu sparkles star dust to mozna polozyc jako ostatnio warstwe ????bedzie błyszczał?
Nie, musisz je pokryć dodatkowo glossem.
tel. 692 689 175
www.acstudio.eu
Odpowiedź z Cytatem
stare 25-06-2010, 21:52
tila tila jest nieaktywny
Senior Member

Domyślnie

ooo, widzę Ninka, że niemal jednocześnie odpowiedziałyśmy
tel. 692 689 175
www.acstudio.eu
Odpowiedź z Cytatem
stare 25-06-2010, 22:44
Nina Nina jest nieaktywny
Super Moderator

Domyślnie

Tak Agnieszko
Ten temat musimy chyba rozwinac bo ciagle jednak nie jest jasne jak laczyc te 2 linie ..

Poniewaz zasnac nie moge to jeszcze moze wspomne co ja teraz nosze na swoich paznokciach u rak:
Matowie plytke delikatnym blokiem, nakladam Sure Bond, potem na wolny brzeg nakladam Opti Bond (za rada Ani- zel nie odchodzi na wolnym brzegu), utwarzdam 2 min, nakladam na cala plytke Base N Gloss, wycieram warstwe dyspresyjna, potem kolor Options w jednej lub 2 warstwach- zalezy od pozadanej intensywnosci koloru,nastepnie Base N gloss( jako gloss)

Dla mnie to wygodne przede wszystkim ze wzgledu na czas ktory musze poswiecic swoim paznokciom. Nosze takie paznokcie ale mam swiadomosc ze sa one elastyczne i nie moga byc dlugie. Moje nie wystaja poza opuszek i jestem bardzo zadowolona z takiej mozliwosci. Ale tak jak Agnieszka wspomniala klientkom nie proponuje tego czesto, zwlaszcza tym ktore sa przyzwyczajone do zeli klasycznych twardych i mocnych.
Natomiast klientki ktore zwykle korzystaja z uslugi manicure i dotychczas uzywaly tylko lakieru sa bardzo zadowolone.

Mysle ze taki permanentny lakier to przyszlosc....
Dystrybucja i szkolenia Luxuslashes

tel. szkolenia - 661 444 334
sprzedaz - (75) 643 88 38
www.efect.home.pl.
www.luxuslashes.pl
Odpowiedź z Cytatem
stare 28-06-2010, 10:15
lorka13 lorka13 jest nieaktywny
Junior Member

Domyślnie

dziekuje dziekuje dziekuje dziewczyny bo mi serce steneło z niewiedzy uffff....byloby super jakby bylo wiecej info jak mieszac te dwie linie
ale jak na razie zadnych reklamacji nie maialm ze cos odchodzi lub sie nie trzyma wiec jest ok!to zcekam na wiecej infoi dziekuje bardzo za odpowiedz!!!
Nina pisalam tez do ciebie wiadomosc prywatną na forum wzoki ale juz wszystku tu pieknie napisalas wiec nie ma potrzeby odpisywac

Dziekuje Tila za szzcegóły

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania