|
|
|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Lista użytkowników | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Lorka13, linie klasyczna Akzentz mozna stosowac z linia Options. Ja to robie nawet czesto.
Mozna zbudowac paznokcie klasycznymi zelami i przed nalozeniwm glossu klasycznego uzyc jakiegokolwiek koloru Akzentz Options. To sa mocne zele i napewno uzycie przed glossem zelu Options nie sprawi ze zbudowany paznokiec bedzie elastyczny Wtedy jest wszystko OK.Mozesz rowniez uzyc Opti Bond ( niesamowicie przylega do plytki) a potem zbudowac paznowcie zelami klasycznymi. Tak czesto postepuje w przypadku problematycznej plytki. Jednak traktujac zele Options jak permanentny lakier nie radze uzywac z linii klasycznej ani primera (Affixit) ani zadnego innego zelu z linii klasycznej. Jesli uzywam zeli Options jako permanentny lakier to uzywam zeli wylacznie z tej linii. Po 2-3 tyg je odmaczam, co jest latwe kiedy przestrzegamy zasad zwiazanych z ich aplikacja. Jesli nie przestrzegamy to nie odmoczymy tych zeli . Wiecej na ten temat napisze w nast. tygodniu ![]() Za 5 godz. wyruszam na pokazy naszych prod. w Szczecinie ![]()
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Żele z serii options możesz używać z linią klasyczną, ale musisz pamiętać, że wtedy ich nie odmoczysz. W przypadku żelu kolorowego na końcówkę ja używam bonding, potem cieniutką warstwę natural (pink lub coverage) 2x cienko kolor, buduję klasycznie, piłuję i gloss. Zauważyłam, że cieniutka warstwa żelu budującego pod kolorem działa cuda! żadnych problemów z odklejaniem masy na końcówce. To samo praktykuję przy paznokciach problematycznych. Poza tym zdecydowanie lepiej wyglądają linie uśmiechu, bo łatwiej je przecierać oraz są wyraźniejsze. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|||
|
ooo, widzę Ninka, że niemal jednocześnie odpowiedziałyśmy
![]()
|
|||
|
|||
|
Tak Agnieszko
![]() Ten temat musimy chyba rozwinac bo ciagle jednak nie jest jasne jak laczyc te 2 linie .. Poniewaz zasnac nie moge to jeszcze moze wspomne co ja teraz nosze na swoich paznokciach u rak: Matowie plytke delikatnym blokiem, nakladam Sure Bond, potem na wolny brzeg nakladam Opti Bond (za rada Ani- zel nie odchodzi na wolnym brzegu), utwarzdam 2 min, nakladam na cala plytke Base N Gloss, wycieram warstwe dyspresyjna, potem kolor Options w jednej lub 2 warstwach- zalezy od pozadanej intensywnosci koloru,nastepnie Base N gloss( jako gloss )Dla mnie to wygodne przede wszystkim ze wzgledu na czas ktory musze poswiecic swoim paznokciom. Nosze takie paznokcie ale mam swiadomosc ze sa one elastyczne i nie moga byc dlugie. Moje nie wystaja poza opuszek i jestem bardzo zadowolona z takiej mozliwosci. Ale tak jak Agnieszka wspomniala klientkom nie proponuje tego czesto, zwlaszcza tym ktore sa przyzwyczajone do zeli klasycznych twardych i mocnych. Natomiast klientki ktore zwykle korzystaja z uslugi manicure i dotychczas uzywaly tylko lakieru sa bardzo zadowolone. Mysle ze taki permanentny lakier to przyszlosc.... ![]()
|
|||
|
|||
|
dziekuje dziekuje dziekuje dziewczyny bo mi serce steneło z niewiedzy uffff....byloby super jakby bylo wiecej info jak mieszac te dwie linie
![]() ale jak na razie zadnych reklamacji nie maialm ze cos odchodzi lub sie nie trzyma wiec jest ok!to zcekam na wiecej info i dziekuje bardzo za odpowiedz!!!Nina pisalam tez do ciebie wiadomosc prywatną na forum wzoki ale juz wszystku tu pieknie napisalas wiec nie ma potrzeby odpisywac Dziekuje Tila za szzcegóły ![]()
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|